Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και στο αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

“ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”

Οι Μυκηναίοι ήταν δεινοί θαλασσοπόροι, έμποροι και ταξιδευτές. Τα πλοία τους όργωναν όλη τη Μεσόγειο θάλασσα, μεταφέροντας τα φημισμένα μυκηναϊκά προϊόντα (λάδι, κρασί, βότανα και αρωματικά έλαια) και φέρνοντας πίσω πολύτιμες πρώτες ύλες (χαλκό, ελεφαντόδοντο, πολύτιμους λίθους). Τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών τεκμηριώνουν τις άμεσες ή έμμεσες επαφές τους όχι μόνο με άλλα κέντρα του Αιγαιακού χώρου, αλλά με όλη σχεδόν τη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή. Η Αχαΐα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, διαδραμάτισε ήδη από την προϊστορική εποχή σημαντικό ρόλο σε αυτή την ανταλλαγή προϊόντων και ιδεών μεταξύ των λαών της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και της περιοδικής έκθεσης ‘Η Πάτρα της Μεσογείου’, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε την Κυριακή 29-9-2019 σε μια θεματική περιήγηση με τίτλο «Οι Μυκηναίοι της Μεσογείου». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Πρόγραμμα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 

10:00 – 10:15: Προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο Βούντενης.

10:15-10:45: Παρουσίαση θεματικού εποπτικού υλικού στην αίθουσα προβολών: Οι Μυκηναίοι στη Βούντενη και εισηγμένα αντικείμενα στα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Αχαΐας.

10:45 – 12:00: Περιήγηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα μάθουν πώς τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών βοηθούν να καταλάβουμε τις σχέσεις των Μυκηναίων της Αχαΐας με τους άλλους λαούς της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής.

12:00 – 12:20:  Μετάβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

12:30 – 13:00:  Επίσκεψη στην περιοδική έκθεση ‘Η Πάτρα της Μεσογείου’. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά χαρακτηριστικά παραδείγματα των σχέσεων της προϊστορικής Αχαΐας με τους άλλους λαούς της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής.

> Η είσοδος και στους δύο χώρους είναι ελεύθερη <

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στις 26 και 27-9-2019, ώρες 09.00-12.00 στο τηλ. 2610275070, εσωτ. 128 (κα Κωνσταντίνα Σούρα).

Υπεύθυνοι δράσης: Μιχάλης Γκαζής, Κωνσταντίνα Σούρα, Κωνσταντίνα Ακτύπη, αρχαιολόγοι.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More