Η όπερα «Ήρα» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός που στόχο έχει να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, μέσα από το σύγχρονο λυρικό έργο ενός σημαντικού Έλληνα δημιουργού, την όπερα «ΗΡΑ» του διακεκριμένου συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων, παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Ο Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται ξανά με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων, έξι χρόνια μετά την παράσταση «Τρωάδες», που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η όπερα «Ήρα» δημιουργήθηκε ειδικά για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018 σε μια εμβληματική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), ο Μανώλης Μαυροματάκης (ηθοποιός) και η Αγγελική – Ζωή Καραγκούνη (υψίφωνος) συμπράττουν με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων – καλλιτεχνική διεύθυνση Βάγιας Ζεππάτου και τους: Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), Βασίλη Πουρνιά (κιθάρα) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη.

 

“….Εγώ τους φτιάχνω τους αθάνατους θεούς; Ή αυτοί εμένα;

Κι εκείνοι; Ζουν; Ή από μας, για μας υπάρχουν;….»

 

Υπόθεση

Ο Άνθρωπος, άρρωστος, καταφθάνει, καθώς κατακλύζεται από τον τρόμο του θανάτου, στον ιερό και σημαίνοντα τόπο της Δήλου. Εδώ, στη γενέτειρα του φωτεινού Απόλλωνα, θα προσπαθήσει εναγωνίως να διαπραγματευτεί τη σωτηρία, θα εμβαθύνει σε ό,τι νοηματοδοτεί τη ζωή, θα συναντηθεί με την ετερότητα – τόσο με την έννοια του φύλου, όσο και με αυτήν της μακαριότητας της αθανασίας – καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχετυπικές μορφές της Ήρας και της Αφροδίτης και θα οδεύσει στο τέλος. Μέσω αυτού του ταξιδιού θα κατακτήσει τη νηφαλιότητα μιας νέας συνειδητοποίησης συλλαμβάνοντας, τόσο τη ματαιότητα της αποφυγής, όσο και την ενότητα της ζωής.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θοδωρής Αμπαζής

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ: Αλεξάνδρα Δήμου

ΛΙΜΠΡΕΤΟ: Έλσα Ανδριανού

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αναστάσιος Συμεωνίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: Βάγια Ζεππάτου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Νίκος Σωτηρόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Κωνσταντίνος Ζαμάνης / Νόπη Φουντουκίδου

ΚΙΝΗΣΗ: Νατάσσα Σαραντοπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Παύλος Σιφναίος

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ελεάνα Τσίχλη

ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Διονύσης Μπάστας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΑΦΙΣΣΑΣ: Creative Lab – Άγγελος Θεοδωρόπουλος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΦΙΣΣΑΣ: Νίκος Δεληγιάννης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΔΙΗΧΟ

 

Ερμηνεύουν:

ΗΡΑ: Ειρήνη Καράγιαννη (Μεσόφωνος)

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Αγγελική Ζωή Καραγκούνη (Υψίφωνος)

ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Μανώλης Μαυροματάκης (Ηθοποιός)

ΦΛΑΟΥΤΟ: Ναταλία Γεράκη

ΣΟΛΟ ΚΙΘΑΡΑ: Βασίλης Πουρνιάς

ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟ: Αρίωνας Γυφτάκης

ΚΡΟΥΣΤΑ: Ιάκωβος Παυλόπουλος

 

Φιλική συμμετοχή:

Ιωάννα Αγγελοπούλου, Δημήτρης Βάμβακας, Νικόλας Βεκράκος, Νικόλας Έξαρχος, Άννα Ζιάκα, Νίκη Καρακώστα, Μαρία Καραμάνη, Ανδρέας Κάτσενος, Γιώργος Κομνηνόγλου, Θεοδώρα Κόρδα, Νικολέττα Κοτσινοπούλου, Μαρία Λάρα, Βαγγέλης Μαντάς, Φιορέλα Μαστρόκαλου, Τερέζα Μόσχου, Πέπη Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Σταμοπούλου, Δήμητρα Ταρούση, Δώρα Τσάγκα, Νικόλας Τσίχλας, Αντωνία Φρούντζου, Νάνσυ Χριστοπούλου, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

 

– ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΛ 2610 273.613

– MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ Ρήγα Φεραίου 34,

ΤΗΛ 2610 222.411

– DISCOVER A.E. Βούρβαχη 3 και Κορίνθου

ΤΗΛ 2610 624916

– ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ Μαιζώνος 92,

ΤΗΛ 2610 274.728

– ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.Κορίνθου 270, ΤΗΛ 2610 273.287

 

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More