Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών φιλοξενεί την έκθεση «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή»

Μία από τις σημαντικότερες «δράσεις» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής και προσφοράς της, θα φιλοξενείται από την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και το Σάββατο 11  Μαΐου, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Πρόκειται για την έκθεση «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ.

Το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα αφήσει το δικό του «στίγμα» στην εκδήλωση των εγκαινίων, την οποία θα «επενδύσει» μουσικά, ενώ θ’ απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του Μιχάλη Δωρή, σε μέλη της οικογένειάς του. Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την Κατερίνα Δωρή, κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, προκειμένου να γίνει ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του.

Στο πλαίσιο αυτής της παραχώρησης, πραγματοποιείται και η έκθεση επιλεγμένου μέρους του υλικού, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση λευκώματος, το οποίο θα περιέχει επιλεγμένες φωτογραφίες.

Οι οργανωμένες ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό αποτελούν μία ακόμα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της έκθεσης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη και την οργάνωσή της ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Η κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More