Εργαστήρια γονιών και παιδιών 4-6 ετών με θέμα «Κρατά με να σε κρατώ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΟΝΙΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ 4-6 ετών με θέμα:

«ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ»

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», το πέμπτο από τα 7 εργαστήρια παιδιών 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η «Αποδοχή της διαφορετικότητας». Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν παιδιά και γονείς να προσεγγίσουν την έννοια της διαφορετικότητας και της αποδοχής του διαφορετικού μέσα από την ταινία μικρού μήκους “Το τόξο του ουρανού” που αποτελεί έργο των  παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ.

Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται στην υπόθεση του παραμυθιού «Το ταξίδι του Ομ» της  Κατερίνας Καλογερά και διασκευάστηκε από τις εμψυχώτριες ώστε να μπορεί  να εστιάσει σε δύο κεντρικά ζητήματα που αποτελούν και την ουσία του προγράμματος «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ» δηλ. την ουσιαστική συνύπαρξη μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την αξία του οράματος ως κίνητρο για την ενεργοποίηση του καθενός που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην κοινωνία όπου ζει.

Στο εργαστήριο, γονείς και παιδιά συζήτησαν τις στάσεις και τα συναισθήματα των ηρώων της ταινίας, κατασκεύασαν την δική τους εκδοχή για το τέλος της ιστορίας και την παρουσίασαν με τον δικό της ευρηματικό τρόπο.

Η συνάντηση έκλεισε με χαρούμενη διάθεση και ικανοποίηση αλλά και προσμονή για το επόμενο εργαστήριο την Κυριακή 14/4/2019.

 

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More