Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα κάκωσης νωτιαίου μυελού από το Αλμα Ζωής

Η κάκωση του νωτιαίου μυελού μπορεί να προληφθεί, οιασθενείς με ΚΝΜ  στις μέρες μας μπορεί ναεπιβιώσουν και μπορεί να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα ζωής και η πλήρηςσυμμετοχή στην κοινωνία.

Μπορούμε να μετατρέψουμε τηνκάκωση του νωτιαίου μυελού από απειλή σε ευκαιρία

Φέτος, η παγκόσμια ημέρα κακώσεωννωτιαίου μυελού (ΚΝΜ) έχει σαν θέμα: ΣΤΑΜΑΤΑΤΗΝ ΚΑΚΩΣΗ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ «Stop Spinal Cord Injury» που συμβολίζει τηνανάγκη για στρατηγικές πρόληψης στο ευρύ κοινό.

Οι τραυματισμοί από βουτιές σε ρηχά νεράσυγκαταλέγονται στις πρώτες αιτίες ΚΝΜ. Με βάση αυτό το γεγονός  αποφασίσαμε ότι η κύρια εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί σε μια δημοφιλή παραλία μεειδικό εξοπλισμό πρόσβασης για άτομα με αναπηρία.

Την Τετάρτη 05.09.2018 στην παραλία του Αγίου Βασιλείου στις 17:00 το απόγευμα άτομα με παραπληγία και τετραπληγία αλλά και άτομαχωρίς κινητικά προβλήματα θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ενώταυτόχρονα θα απολαμβάνουν το κολύμπι τους.

Στις 20:00 θα γίνει προβολή σύντομουενημερωτικού video.

Στο φιλόξενο χώρο του καφέ – bar «WEEKΕND»που μας παραχωρήθηκε δωρεάν θα μιλήσουμε θα ενημερωθούμε θα διασκεδάσουμε  υπό τους ήχους του Dj Δημήτρη Κανελλόπουλου που θα είναι μαζί μας από νωρίς το απόγευμα

Η εκδήλωσηοργανώνεται από :

·        Το Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης  Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού τουΠΓΝΠατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα».

·        Το Δήμο Πατρέων.

·        Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών – ΠΑ.Σ.ΠΑΠαραρτήματος Αχαΐας.

Θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος Κακώσεων Νωτιαίου ΜυελούΙατρός – Φυσίατρος κ. Αθανάσιος Κυριακίδης.

You might also like
Comments
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More